Hästens en Dutch Design Foundation slaan handen ineen voor innovatie van slaap

Op maandag 22 oktober sloegen Hästens en de Dutch Design Foundation de handen ineen in De Kazerne in Eindhoven met één gezamenlijk doel: het delen van ideeën over de innovatie van slaap. Waar we maar liefst een derde van ons leven slapend doorbrengen, verdienen de omstandigheden waarin we slapen meer aandacht, aldus Hästens. Een goede nachtrust dankzij het beste bed en een prettige slaapomgeving zijn immers van groot belang om ervoor te zorgen dat je overdag uitgerust bent en energie hebt om de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Wake up world, the future of sleep is here!

De slaapkamer van Hästens in een designjasje

Drie speciaal geselecteerde designers zijn na gesprekken met Hästens, slaapexperts en neurobiologen aan het werk gegaan om de optimale slaapcondities rondom het Hästens-bed in een designjasje te gieten. Waar Kiki van Eijk zich focuste op het thema Surroundings, richtten Laura Lynn Jansen & Justine Kontou zich op Senses en dook Govert Flint in Habits van mensen waar het gaat om slaap. Tijdens het What if Lab van de Dutch Design Week presenteerden zij hun visie voor een panel van experts onder wie Sanja Tegeltija (PR Manager Hästens Global), Jos de Werd (Sales Manager Hästens Benelux) & Michel Thissen (GZ-psycholoog Slaapmakend).

De ideale slaapomgeving

Waarom laden we onze telefoon vaker op dan we onszelf opladen? Dat is de vraag die designer Kiki van Eijk zich stelde. In een samenleving waar veel werk en sociale druk ligt op mensen, is het des te belangrijker om je aan het einde van de dag terug te kunnen trekken in een omgeving die slapen en relaxen stimuleert. Een pastelkleurige en opgeruimde omgeving waarin je je kunt nestelen zonder blootstelling aan groen of blauw licht dat de aanmaak van melatonine tegengaat. Waar de klok is weggehaald, waar natuurlijke materialen zijn gebruikt en de temperatuur is gereguleerd. Slaap lekker!

Maak geen gewoonte van je gewoontes

Onze gewoontes zorgen er in sommige gevallen voor dat er minder goed geslapen wordt terwijl je juist overdag alvast invloed kunt uitoefenen op een goede nachtrust, aldus designer Govert Flint namens Enrichers. Zo ervaren we bijvoorbeeld een Fear of Missing Out waardoor we regelmatig onze social kanalen checken en loopt de natuurlijke aanmaak van melatonine niet synchroon met ons bioritme door het gebruik van beeldschermen met groen en blauw licht. Daarnaast staan we in deze maatschappij altijd ‘aan’, waardoor het aantal burn-outs onder young professionals groeiende is. De oplossing? Een aanpassing in lifestyle waarbij aandacht uitgaat naar onder andere voeding, activiteiten en omstandigheden.

Prikkelen van je zintuigen

Van het zien van kleuren die ontspanning stimuleren en het horen van straatgeluiden terwijl je in bed ligt tot het voelen van verschillende texturen. Je zintuigen spelen een belangrijke rol in de mate van ontspannenheid. Met de natuur als inspiratie zijn designers Justine Kontou en Laura Lynn Jansen op basis van wetenschappelijk onderzoek aan de slag gegaan met een optimale slaapomgeving voor de zintuigen. Het voelen van natuurlijke materialen, het zien van ‘koele’ kleuren zoals blauw en groen en reflecties op de muren, een oplossing voor het opbergen van je devices en het ruiken van kalmerende essentiële oliën.

Hästens’ future of sleep

Van designs met de iconische ruit tot een duidelijke match met het gedachtegoed en de werkwijze van Hästens waarbij ambachtslieden uitsluitend natuurlijke materialen gebruiken voor de beste bedden ter wereld. ‘De ideeën van de designers sluiten goed aan bij onze brand en visie ‘Wake Up World’. Een goede nachtrust is belangrijk om overdag de beste versie van jezelf te zijn waardoor we meer focus willen leggen op de slaapkamer en leefstijl. In overleg met oprichter Jan Ryde zullen we de komende tijd kijken naar innovatieve mogelijkheden voor de toekomst’, aldus Sanja Tegeltija, PR Manager Hästens Global.