Gouden Film voor ‘Zwaar Verliefd’

Zwaar Verliefd! heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en behaalt hiermee de Gouden Film-status. De romantische komedie met Jim Bakkum en Barbara Sloesen in de hoofdrollen ging half oktober in première. Jim Bakkum werd tijdens zijn werk vanmiddag verrast door actrice Barbara Sloesen, regisseur en coproducent Jamel Aattache en Chantal van Gastel, schrijfster van het boek waar de film op gebaseerd is. Gezamenlijk namen zij de Gouden Film in ontvangst, een initiatief van het Nederlands Film Festival (NFF) en het Nederlands Filmfonds. Hiermee zijn dit jaar al zeven documentaires bekroond met de Kristallen Film award, een met de Platina Film award en zeven speelfilms met de Gouden Film award.

Zwaar Verliefd! is een luchtige romantische komedie en vertelt over dierenarts Isa (Barbara Sloesen) die onzeker is over haar lijf én de liefde. Ze wil lekkerder in haar vel zitten en besluit zichzelf naar de sportschool te slepen met haar zusje (Abbey Hoes). Ruben (Jim Bakkum) is dé perfecte man; knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft ze niet te geloven. Na een peptalk van haar vriendinnen (Liza Sips, Jamie Grant) besluit Isa toch voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

Zwaar Verliefd! werd door Jamel Aattache geregisseerd. Het scenario is afkomstig van René Molenaar en Anna Pauwels. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chantal van Gastel en werd geproduceerd door Tom de Mol Productions in coproductie met RTL, Interstellar Pictures en Brabant Films. Zwaar Verliefd! is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive en met steun van Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Zwaar Verliefd! wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en draait in 117 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.