Veilig verkeersgedrag: Week van ‘Fiep in het verkeer’ op 3 november van start

Veilig Verkeer Nederland, Volt kinderboeken, de nieuwe uitgever binnen Singel Uitgeverijen en Fiep Amsterdam hebben de handen ineen geslagen tijdens de Fiep Westendorp-week van 3 t/m 11 november. Deze week staat in het teken van het thema verkeer. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met het bevorderen van een veilig verkeersgedrag van jonge kinderen.

Veilig Verkeer Nederland, ‘hofleverancier’ van leermiddelen voor verkeerseducatie aan bijna 80% van alle basisscholen in ons land, maakte bij vijf kleurplaten van Fiep Westendorp een lesbrief over verkeerssituaties die voor kleuters belangrijk zijn. Ouders, juffen en meesters maar ook ouders van jonge kinderen kunnen aan de hand hiervan veilig verkeersgedrag op een aantrekkelijke, leerzame en toegankelijke manier bespreken. “Veel mensen zijn opgegroeid met de herkenbare illustraties van Fiep Westendorp, waaronder natuurlijk Jip en Janneke. De lesbrief en de kleurplaten vormen een aantrekkelijke manier om jonge kinderen met hun ouders te betrekken bij een veilig verkeersgedrag. Een welkome aanvulling op onze aanpak op ouderparticipatie”; aldus VVN-directeur Alphons Knuppel.

In de boekhandel wordt ter gelegenheid van het thema ‘Fiep in het verkeer’ volop aandacht besteed aan de boeken Fiep op wielen, Met Fiep op de fiets en De feestelijke Fiep-bus. In verschillende boekhandels staan speciale displays met deze boeken. Klanten die een Fiep-boek uit de display kopen, krijgen er een stickervel bij. Het stickervel bevat een puzzelelement: plaats de verschillende passagiers in de bus van Fiep. Daarnaast kun je in de boekhandel gratis verschillende Fiep-kleurplaten uitzoeken.

De lesbrief is te downloaden via onderstaande link. Het lesprogramma wordt in deze periode ook aangeboden in de échte Fiepbus, die nog tot en met 2019 door heel Nederland rijdt.

De Fiep-boeken die verschijnen bij Volt kinderboeken worden samengesteld door Gioia Smid die voor Fiep Amsterdam bv het oeuvre van de bekende illustratrice beheert.