Muse op Rock Werchter 2019

Oh jawel. Rock Werchter pakt uit met een volgende topnaam. Muse – dit jaar de nummer 1 van de Rock Werchter wish list die elk jaar in september wordt bevraagd bij de festival fans – zal op zondag 30 juni het festival groots afsluiten. Vier headliners voor Rock Werchter 2019 zijn inmiddels bekend gemaakt: P!NK, The Cure, Mumford & Sons en Muse. Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter (België). De ticketverkoop startte op vrijdag 26 oktober om 9u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Meer namen volgen snel.

Muse is Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Simulation Theory, het nieuwe album van de groep, komt er aan op 9 november. Drones, dat uitkwam in juni 2015 debuteerde op nummer 1 in 21 landen. In de VS leverde het Musevoor de allereerste keer de allerhoogste positie in de charts op én de Grammy Award voor Best Rock Album in februari 2016. Sinds de oprichting van de band in 1994 heeft Muse zeven studio-albums gemaakt. Goed voor een gezamenlijke verkoop van dik boven 20 miljoen stuks.

Muse is één van de bepalende gezichten en één van de beste live bands van de 21ste eeuw. Dat zien ze beloond met heel wat muziek awards waaronder twee Grammy Awards, een American Music Award, vijf MTV Europe Awards, twee Brit Awards, tien NME Awards en zeven Q Awards. Muse speelde voor het eerst op Rock Werchter in 2000. Ze zijn zowat vriend aan huis. Hun vorige passage dateert van 2015.

De Britse band sluit het festival af op zondag 30 juni